30.3.12


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

12ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου
29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Οι μαθητές της E' Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου είχαν επεξεργαστεί το παραμύθι Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά, με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Την πρώτη ώρα έγινε διάλογος συγγραφέα και μαθητών με αφορμή τις ερωτήσεις και τις απορίες των παιδιών σχετικά με την ιστορία που πραγματεύεται το βιβλίο. Έκδηλο ήταν και το ενδιαφέρον των μαθητών για το πώς γράφεται και εκδίδεται ένα βιβλίο, για την εικονογράφηση, την επιμέλεια, κλπ. Την επόμενη ώρα ακολούθησε οπτικοακουστική δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου με τη συμμετοχή των μαθητών. Οι μαθητές συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον και χαρούμενη διάθεση. Η οργάνωση της επίσκεψης ήταν πολύ καλή και η φιλοξενία από την πλευρά των υπεύθυνων εξαιρετική.


8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Τη θεατρική παράσταση Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ, παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2012. Η παράσταση που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές γύρω από το ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης. Η διευθύντρια κυρία Χαρά Δημητρίου και το προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας καλωσόρισαν με εγκαρδιότητα μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τους πρόσφεραν κεράσματα και αναμνηστικά δώρα που είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα. Μετά το τέλος της παράστασης οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν σκέψεις και να γνωριστούν καλύτερα.






2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/5/12

    Συγγνωμη αλλα στο 12ο σημοτικο Παλαιου Φαληρου δεν κανατε μονο με την Δ ταξη αλλα και με την Πεμπτη ταξη και μαλιστα ειναι και στην φωτογραφια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

      Διαγραφή