4.4.12


Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2 Απριλίου 2012

Κυριακή 1 Απριλίου 2012
Βιβλιοπωλείο “Ειρήνη” στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης
Μια υπέροχη βραδιά με μουσικές, αφηγήσεις, κατασκευές και πολλά παιδικά χαμόγελα. Εξαιρετική η φιλοξενία και η οργάνωση από την υπεύθυνη κυρία Ειρήνη Κουφοπούλου.Δευτέρα 2 Απριλίου 2012
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, ώρα 8.00

Η υπεύθυνη Φιλαναγνωσίας κυρία Ιωάννα Βερβερίδου και οι μαθητές της Ε' Δημοτικού είχαν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα βιβλία μου μέσα από ομαδικές εργασίες. Ακολουθεί η ανάρτηση από το blog του Σχολείου:
http://1dimsch.blogspot.com/p/blog-page_21.html

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας για την Ε τάξη, μας επισκέφτηκε ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Γιώργος Κατσέλης, μια επίσκεψη που για όλους μας θα μείνει αξέχαστη! Τα παιδιά της Ε τάξης παρουσίασαν ένα PROJECT ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ πάνω στο συγγραφικό έργο του κ. Κατσέλη: "Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης", "Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά ", "Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά". Οι δράσεις περιλάμβαναν γλωσσικές ασκήσεις, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, δραματοποίηση αποσπασμάτων, κατασκευή αφισών , ζωγραφιές...
Δευτέρα 2 Απριλίου 2012
1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού Θεσσαλονίκης, ώρα 11.00
Ο υπεύθυνος Φιλαναγνωσίας κύριος Γιάννης Γκαρλέμος και οι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού είχαν οργανώσει έκθεση βιβλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και με είχαν προσκαλέσει ως τιμώμενο συγγραφέα. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με όλους τους μαθητές του σχολείου ανά ομάδες, να συζητήσουμε για τα βιβλία μου και τη δημιουργική ενασχόληση της συγγραφής. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησα τα ευφάνταστα δρώμενα και τις εργασίες των μαθητών με επίκεντρο το έργο μου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους δασκάλους και τη διεύθυνση (κύριο Στέργιο Μιάκο και κυρία Κατερίνα Καρανάτσιου) των δύο σχολείων, Αγίου Αθανασίου και Ανατολικού Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου