16.5.16

3ήμερη Γιορτή βιβλίου
 
Ημέρα 1η - Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσέλης στο Σχηματάρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Τρίτη, 17 Μαΐου 2016
Στις 11: 30 το πρωί ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Γιώργος Κατσέλης θα παρουσιάσει τα βιβλία του στα παιδιά του σχολείου με ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο, θα μας ξεναγήσει στη μαγεία του γραπτού λόγου και θα μας μιλήσει για τη λογοτεχνία και την αξία της φιλαναγνωσίας.
Την ίδια μέρα και ώρα στις 6:30 το απόγευμα ο κ. Γιώργος Κατσέλης θα μιλήσει στους μεγάλους για τη ΣΧΕΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (οφέλη της ανάγνωσης, κριτήρια επιλογής βιβλίων, διαχείριση σχέσεων και συναισθημάτων κλπ) και θα ακολουθήσει διάλογος ανταλλαγής απόψεων και απάντησης σε ερωτήματα.
Δραματοποίηση & Παρουσίαση από τους μαθητές της Ε΄ Τάξης του παραμυθιού του «Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά» (Εκδόσεις Ψυχογιός) που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Λειτουργεί έκθεση παιδικού & εφηβικού βιβλίου από 17 έως 19 Μαΐου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά το πρωί από 9π.μ. έως 2 μ.μ & το απόγευμα από 6 έως 8 μ.μ.
Σας περιμένουμε!
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΚΑΤΣΕΛΗΣ κατάγεται από την Ασωπία Θηβών. Σπούδασε παιδαγωγικά, φιλολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη λογοτεχνία. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην παιδική λογοτεχνία, στο παιδικό θέατρο και στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη. Έχει συνεργαστεί με το συγγραφέα και σκηνοθέτη Νέστορα Μάτσα για την παραγωγή μορφωτικών ταινιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη γλωσσική επιμέλεια βιβλίων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: Η γλώσσα μου, παίζω και μαθαίνω (εκπαιδευτικό λογισμικό πακέτο) από την εταιρεία Conceptum, το 2005, Τούμπα Κούμπα Λουμπαμπά από τις εκδόσεις Modern Times, το 2009, Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης από τις εκδόσεις Modern Times, το 2010, Η δέκατη τρίτη θεά και τα κλεμμένα γλυπτά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το 2010 και Ο Τρι το τριγωνάκι από τις εκδόσεις Τετράγωνο το 2010, Ο θησαυρός του Θεόφιλου (Εκδόσεις Χριστάκη) και Το συναξάρι του κυρ Αλέξανδρου (Εκδόσεις Χριστάκη).

(Αναρτήθηκε από Ευγενία Στρατή-Πινήτα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου