27.5.12


Επίσκεψη στο 50ο και το 35ο 

Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Πριν ένα μήνα έλαβα μία υπέροχη πρόσκληση από δύο σχολεία της Πάτρας. Οι μαθητές μάλιστα της Γ' τάξης του 50ου δημοτικού σχολείου μου έγραφαν:

50ό Δημοτικό Σχολείο Πατρών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητέ κύριε Γιώργο Κατσέλη,
σας προσκαλούμε στο 50ό δημοτικό σχολείο Πατρών για να μιλήσουμε για τα βιβλία σας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε. Στις 24 Μαΐου 2012, οδός Ραγκαβή 18. Οι μαθητές της Γ' τάξης.

Η απάντησή μου ήταν άμεση:

Αγαπημένοι μου φίλοι,
της Γης τάξης του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Έλαβα την πρόσκλησή σας στον υπολογιστή μου ενώ βρισκόμουν στον πλανήτη των Αληθινών Ευχών. Είναι ένας παράξενος πλανήτης που μπορείς να κάνεις ό,τι ευχή θέλεις και να πραγματοποιηθεί αμέσως. Να φανταστείτε, εγώ έκανα την ευχή να πήγαινα στην Πάτρα και αμέσως έλαβα την πρόσκληση από την τάξη σας για να έρθω στο σχολείο σας. Μα πώς ξέρατε την ευχή μου; Μήπως σας τη μαρτύρησε κάποιος ευχογήινος που κατοικεί στον πλανήτη των ευχών; Όπως και να έχει η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα σας συναντήσω. Οι ζωγραφιές σας είναι υπέροχες. Σας ευχαριστώ και σας υπόσχομαι ότι την Παρασκευή 25 Μαΐου, μόλις χτυπήσει το πρωινό κουδούνι, θα είμαι κοντά σας.
Με αγάπη
Γιώργος Κατσέλης
Από τον πλανήτη των Αληθινών Ευχών

Έτσι προχθές, η επιθυμία των παιδιών πραγματοποιήθηκε. Ήταν μια επίσκεψη που θα μου μείνει αξέχαστη για την αγάπη των μαθητών των δύο σχολείων, την εξαιρετική φιλοξενία των εκπαιδευτικών και των διευθυντών, τον δημιουργικό τρόπο που τα παιδιά είχαν προσεγγίσει τα βιβλία μου, τις εύστοχες ερωτήσεις τους. Μέσα από την καρδιά μου θέλω πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό των δύο σχολείων και ιδιαιτέρως στους μαθητές και τις μαθήτριες. Από καρδιάς ευχαριστώ το φίλο και συνάδελφο Νίκο Μακροδήμο που με "λογισμό και όνειρο" πορεύεται στο 50ό δημοτικό σχολείο, οργανώνοντας δημιουργικά τη σχολική ζωή.

Παιδιά, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.
Μέχρι τότε, σας χαιρετώ.
Ένας αληθινός σας φίλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου