25.12.13

5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Η επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης εγχάραξε μέσα μου την πεποίθηση της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα σχολεία μας από άξιους Συλλόγους Γονέων όπως ο Σύλλογος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου. Η άρτια διοργάνωση έκθεσης παιδικού βιβλίου με βιβλία και της τελευταίας λογοτεχνικής παραγωγής, η υποδοχή και η προσφώνηση από την πρόεδρο κυρία Βίκυ Κακαμπούκη αλλά και η μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων τόσο στην έκθεση βιβλίου όσο και στην επίσκεψη του συγγραφέα, αποτελούν δείγματα της με "λογισμό και όνειρο" ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο από εκπαιδευτικούς και γονείς. Μιας δουλειάς η οποία δε μένει μόνο στο επίπεδο της εκπαίδευσης αλλά μέσα από ποικίλες δράσεις επεκτείνεται και σε εκείνο της ουσιαστικής παιδευτικής διαδικασίας που αποτελεί ζητούμενο του σύγχρονου σχολείου.






9.12.13

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού)

ΩΡΑ 10.00, "Ο ΤΡΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ" ΣΤΟ 11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,
ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 5, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: 

ΩΡΑ 11.30, "ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ" ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 3, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


ΩΡΑ 13.00, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ THE MALL ATHENS (3o επίπεδο) ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
"ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ"


ΩΡΑ, 18.00, "ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ" ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ METROPOLITAN EXPO, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:

ΩΡΑ 18.00, "ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ"
ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΥ 20, ΠΑΛΛΗΝΗ. 


5.12.13

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. 

Μια όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 με αφορμή τα εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης. Αφήγηση του παραμυθιού από τον βαρύτονο-ηθοποιό Τάσο Αποστόλου και την ηθοποιό Ρωξάνη Βλάσση υπό τη συνοδεία άρπας από την Α' Κορυφαία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γωγώ Ξαγαρά.










ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΤΟ 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ. ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ.